HOME     WIE BEN IK?     OP LOCATIE     TARIEVEN     KORTING     CONTACT     MUZIEK
SOORTEN MASSAGES     RESERVEREN MASSAGE     DIT VONDEN ZIJ     EXTRA INFO

 

MUZIEK

 

 

De vraag is niet zozeer:  wèlke muziek zal ik afspelen tijdens de massagebehandeling. Vraag je af of je überhaupt wel muziek wilt horen.

Muziek kàn bijdragen aan de sfeer rond een massage, maar als ik net die muziek draai, die u op de zenuwen werkt,  bereik ik het tegenovergestelde van wat u graag zou willen: ontspanning.

 

Waar op letten bij je muziekkeuze?
Bij het uitkiezen van ontspannende muziek zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Vermijd het liefst muziek met teksten. Teksten kunnen u afleiden van de massage en gemakkelijk herinneringen ophalen of emoties oproepen die tijdens de massage niet gewenst zijn. Draai liever ook geen bekende muziek.

Bekende nummers kunnen een sterke associatie oproepen uit een bepaalde periode uit het leven van mensen, ook dat wil ik voorkomen.

 

Instrumentale muziek en natuurgeluiden
Instrumentale muziek, eventueel in combinatie met natuurgeluiden, is een goede keuze om u tot rust te laten komen. Geliefde instrumenten voor massagemuziek zijn piano, harp, fluit en gitaar.
Denk ook eens aan wereldse muziek met instrumenten als de sitar uit India en de simsimiyya uit het Midden-Oosten. Deze snaarinstrumenten hebben een harmoniserende werking. De muziek van Tibetaanse klankschalen is ook een aanrader om spanningen mee los te trillen.

Andere interessante instrumenten zijn de panfluit, de Chinese paixiao (soort panfluit) en de Japanse shakuhachi (soort blokfluit).

Veelgebruikte natuurgeluiden zijn: vogelgeluiden, de golven van de zee, kabbelende rivieren, ritselende bladeren, dolfijngeluiden etc. Alleen natuurgeluiden zonder muziek kunnen ook prettig werken.

 

Wat voor uitwerking heeft muziek bij massage ?

Het luisteren naar muziek kan dezelfde uitwerking hebben: stress verminderen, het hoofd leegmaken en energie opdoen. Daarom is bij Massage Maatwerk de muziek een essentieel onderdeel geworden van de behandeling en zorgt voor zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning.

Het samenspel tussen de massage en de melodieuze aaneenschakeling van verschillende muziekstukken vormt een gevarieerd en uitgebalanceerd geheel,  waarbij u zich even helemaal los kunt maken van uw dagelijkse bezigheden. De muziek is een aanvulling, het ontvangen van een goede ontspanningsmassage komt uiteraard altijd op de eerste plaats!!!

U kunt ook zelf een CD of USB-stick met uw eigen muziek meenemen, waar u tijdens de behandeling graag naar wilt luisteren. Of u kunt mij de  mij titels en de bijbehorende artiest van uw favoriete muziek

sturen. Ik zal deze nummers verzamelen en laten aansluiten bij de behandeling,

zodat u bij uw volgende bezoek nog meer kunt genieten van de massage bij Massage Maatwerk. Uw muziekvoorkeur van circa 12 nummers kunt u sturen naar  massagemaatwerk@gmail.com

 

Erotisch geladen muziek wordt niet geaccepteerd.

 

Indien u geen behoefte heeft aan muziek,

maar u prefereert stilte,

dan is dit natuurlijk ook mogelijk !

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap