Home    Soorten massages

SHIATSU

 

Wat is shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk(met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten te behandelen.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt.

De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vaak gewerkt op de energiepunten en energiebanen (meridianen).

 

Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden. Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, maar bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met de achtergrond en levensstijl van de betrokkene.

Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe.

U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Door regelmatig een shiatsu-behandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burnout, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding.

U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft geen bijwerkingen.

 

Het mooie is dat je het effect van de behandeling al snel kunt merken, bijvoorbeeld omdat de spijsvertering verbetert of omdat slaap – en concentratiestoornissen verdwijnen.

Door de Shiatsu behandeling wordt de vrije KI (energie) stroom zoveel als mogelijk hersteld en gaat de energie weer vrij door het lichaam stromen.

 

Een Shiatsu behandeling werkt bij klachten als:

* Hoofdpijn

* Slapeloosheid

* Spierpijn

* Zenuwpijn

* Klachten van nek, schouders en/of rug

* Menstruatie

* Stress en spanning

* Sport

* Spijsvertering

 * Burnout

*  RSI

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap