Home    Soorten massages

 

POLARITEITSMASSAGE

 

 

Herkomst
De polariteitsmassage is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door doctor Randolph Stone, een in Oostenrijk geboren natuur geneeskundige. Hij ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn.
 De bovenkant van ons lichaam is positief geladen en onze voeten hebben een negatieve lading.
 
Polariteitsmassage is een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld.
Door o.a. negatieve emoties zoals b.v. angsten, depressies, een verstoord zelfbeeld raakt de polariteit uit balans waardoor er blokkades ontstaan.
Wanneer een van de drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creëert. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades worden hierdoor opgeheven.
 
Waarom polariteitsmassage?
Polariteitsmassage stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Het spoort als het ware het lichaam aan om zelf in actie te komen om het “probleem” van het energietekort of energie teveel aan te pakken. Het proces wordt tijdens een behandeling in gang gezet en werkt dagen (tot weken) erna door.
 
 Polariteitsmassage is onder andere goed voor
 Allerlei soorten lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld:
 * Hoofdpijn * Buikpijn * Schouder- en nekklachten * Rugpijn * Stress * Vermoeidheid
 * Slapeloosheid * Verdriet * Angst * Boosheid * Verwerking van emoties
 
Polariteitsmassage kan eenvoudig gecombineerd worden met alle andere alternatieve en reguliere geneeswijzen. Polariteitsmassage is echter geen vervanging voor medische hulp.
Het kan wel de medische behandeling versterken en/ of versnellen. Het kan ook de bijwerkingen van medicijnen verminderen en extra kracht geven om de ziekte “te lijf te gaan”.
Als je gemasseerd wordt, word je je meer bewust van wat er zich afspeelt in je lichaam.
Je krijgt meer contact met je lichaam en je kan signalen die je krijgt eerder herkennen en
leert daarbij stil te staan. Er ontstaat meer contact met je gevoel, je wordt je bewuster van wat zich
voordoet in je leven en hoe je ermee omgaat. Het kan ook helpen bij verwerking en geeft een impuls tot verandering. Polariteitsmassage is een aanzet tot bewustwording, het zet je in beweging.
 
 De polariteitsmassage
Tijdens de polariteitsmassage ligt u op een comfortabele massagetafel.
U kunt uw kleren gewoon aanhouden.
Wel is het advies om makkelijke en niet te dikke kleding aan te trekken.
Bij de polariteitsmassage zal ik een aantal vragen met u doornemen en worden uw persoonsgegevens genoteerd. Ik geef u een korte uitleg over de polariteitsmassage.
 
 Na de polariteitsmassage
Na de polariteitsmassage krijgt u de gelegenheid om even bij te komen. Voor een optimale beleving en het optimale resultaat wil ik u vlak voor de polariteitsmassage het volgende adviseren
 * Drink geen alcohol * Drink niet teveel koffie * Eet niet teveel en vooral niet te vet
 * Rook niet teveel * Drink na de massage ruim voldoende water.

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap