Home    Soorten massages

METAMORFOSE MASSAGE

 

Achtergrond
Metamorfose massage betekent letterlijk; gedaantewisseling, her-schepping, grote verandering. Het is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing, creatieve groei en bewustwording, die verandering van binnenuit op gang brengt.

Een behandeling bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Robert Saint John ontdekte dat de reflexpunten van de ruggengraat corresponderen met de punten van de prenatale periode. Gaston Saint Pierre werkte de techniek verder uit en gebruikte de naam metamorfose techniek. In het Nederlands werd dat vertaald met metamorfose massage.

Door de reflexgebieden op de voeten, handen en het hoofd te behandelen, kunnen blokkades die zowel voor de geboorte als tijdens het leven zijn ontstaan, herkend en losgelaten worden. Hierdoor wordt verandering van binnenuit mogelijk.

Voorbeelden
Een ongeboren kind ervaart allerlei informatie, emoties, positieve en negatieve gevoelens. Hierdoor ontstaat er een vast levenspatroon. Bijvoorbeeld; als een moeder tijdens de zwangerschap veel emoties heeft doorstaan: angst, verdriet of ziekte, dan voelt het ongeboren kind deze emoties. Soms heeft een kind bepaalde angsten, waarvan niet duidelijk is waarom, of waardoor ze zijn ontstaan. De oorsprong van deze angsten kunnen hun oorsprong hebben in de periode voor de geboorte.

Een ander voorbeeld is: als je als kind nooit hebt geleerd voor jezelf op te komen, zal dit als patroon in je verdere leven invloed blijven uitoefenen. Zo zijn er talloze aangeleerde patronen die ons belemmeren in ons verder leven.

Tijdens en na de geboorte kan een kind (of inmiddels een volwassenen) dus allerlei ervaringen opgedaan hebben, waardoor je patronen in denken en handelen ontwikkelt. Een trauma tijdens je leven op welke leeftijd dan ook, hebben invloed op hoe je nu in het leven staat. Al deze ervaringen kunnen de oorzaak zijn van o.a. een minderwaardigheidsgevoel, geen zelfvertrouwen, spanningen, stress, te passief of te actief zijn, geen beslissingen kunnen nemen, je plaats niet vinden in het leven.

Door een metamorfose massage toe te passen, kan dit patroon doorbroken worden en zal men steeds meer voor zichzelf opkomen wanneer dit nodig is. We kunnen inzicht in onze levenspatronen krijgen, zodat er een verandering in onze levenshouding kan ontstaan.

Metamorfose massage is ideaal voor iedereen die klachten heeft en niet weet wat er mee aanvangen, en voor iedereen die wil “opruimen”. Een ontspannende massage, die ruimte biedt om van binnenuit te veranderen.

Metamorfose massage werkt erg ontspannend, brengt evenwicht tussen lichaam en geest. Het werkt goed bij emotionele problemen, onverwerkte ervaringen, huilbaby’s, zwangere vrouwen, bij het verwerken van verlies, etc. Bij stervenden geeft het veel rust en begeleidt het hen in hun proces.

Het is een grote hulp in periodes van verdriet en bij het verwerken van een traumatische ervaring. Het helpt om alles te verwerken en op een rijtje te zetten. Bij een depressie geeft het inzicht in de dieperliggende oorzaken van de problemen. Deze massage is daarom zeer aan te bevelen naast psychologische hulp.

Metamorfose massage is ook effectief bij problemen op school of werk, bij een minderwaardigheidsgevoel, geen keuzes kunnen maken en geen beslissingen durven nemen.

Het voordeel van deze behandeling is dat je niet hoeft te praten over de moeilijke dingen die je in je leven ervaart (mag overigens wel). Ook zie je dat kinderen niet over hun verdriet willen praten, maar dat deze behandeling hun helpt in hun proces en dat ze op een gegeven moment wel gaan praten. Het is prachtig te zien hoe hun blik in hun ogen veranderd tijdens de massage, er gebeurt zeer veel op zo’n moment.
Reacties
Reacties worden door iedereen anders ervaren. Afhankelijk bij waar bij U de blokkades zitten, kunnen angstgevoelens, boosheid, verdriet, maar ook blijdschap, naar boven komen. Deze gevoelens kunnen zeer heftig en intens zijn. U kunt veel gaan dromen, fijne en vervelende ervaringen. U kunt het gevoel krijgen om door een dal te kunnen gaan. Deze ervaringen zijn tijdelijk van aard, het geeft ruimte voor een nieuw evenwicht.

Op het moment dat er ervaringen van vroeger boven komen, kijkt u naar uw ervaringen op een volwassen manier en kunt u er anders mee om gaan (een ander patroon ontwikkelen). U kunt het een plek geven binnen uw huidige leven. Hierdoor vormt het geen blokkade meer voor u, zodat u zich verder kan ontplooien. U hoeft niet bang te zijn dat er te veel loskomt, want dat wat los komt, kunt u op dit moment aan.

Deze massage helpt om weer te geloven in je eigen kracht. Er zijn ook mensen die “niets”ervaren, maar onbewust wel andere keuzes in hun leven maken, b.v. een nieuwe baan.

Metamorfose massage is een heerlijke massage. De massage is een heel zachte, maar de uitwerking is vaak enorm groot. Deze massage kan voor iedereen een nieuwe stap in het leven zijn !

Zorg bij een Metamorfose behandeling dat u schone en frisse voeten hebt.
 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap