Home    Soorten massages

 

LOMI LOMI MASSAGE

 

Wat is een Lomi Lomi massage?
Lomi Lomi is een massagetechniek die haar oorsprong vindt in Hawaï en daar van generatie op generatie werd doorgegeven. Deze Hawaïaanse massagetechniek krijgt vanaf 1960 steeds meer bekendheid over de gehele wereld. "Lomi" is het Hawaïaanse woord voor "massage" en betekent "drukken, kneden, wrijven", maar ook "met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken". Volgens de Hawaïaanse filosofie (Huna) gaat het vooral om twee zaken: Harmonie en Liefde. Gebrek hieraan leidt tot blokkades in de energiestroom van het lichaam. Lomi Lomi helpt om deze blokkades op te heffen.

Werking en effecten
Een Lomi Lomi massage balanceert de energiestroom in het lichaam. Het herstelt de vitaliteit, vermindert stress en spanningen. Het heeft een stimulerende werking op het zenuwstelstel, de zintuigen en verhoogt het lichaamsbewustzijn. Het vermindert pijnlijke gewrichten en versoepelt de beweging van het lichaam. Zowel de stofwisseling als de bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen gemakkelijk door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Lomi Lomi is niet alleen een lichamelijk ervaring, maar kan ook helpen om blokkades en spanningen los te laten op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. De Lomi Lomi is een hele mooie, liefdevolle, uit-het-hart gegeven massage die diepe tevredenheid, heling en ontspanning brengt.

Specifiek product: Sabai olie
Bij deze massage wordt alleen gebruik gemaakt van Sabai olie,
Sabai olie wordt al eeuwenlang als dé massage-olie van Thailand gebruikt.
In Sabai olie zitten etherische extracten van lotusbloesem en jasmijn, die een rustgevende werking hebben, waardoor de huid ontspant.

Techniek
Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het lijkt bijna een soort dans. Maar zeker geen erotische massage !
Er wordt gebruik gemaakt van technieken die vergelijkbaar zijn met die van de acupressuur ook de technieken drukken, kneden en wrijven worden gebruikt.
De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken.
Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap