Home    Soorten massages

KLANKSCHALEN MASSAGE

 

 

Wat zijn klankschalen?
Klankschalen lijken op koperen schalen en zijn samengesteld uit meerdere metalen zoals ijzer – tin – kwik – lood – goud – zilver en koper wat tevens bepalend is voor het voortbrengen van de klank waarbij ook de grootte en wanddikte een rol spelen.
De klankschalen bestaan al honderden jaren en werden oorspronkelijk gesmeed in Tibet en Nepal het Himalaya gebergte. Het recept voor het maken van de klankschalen is door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. De schalen werden gebruikt bij ceremoniën, als offerschaal en door monniken als voedselschaal, echter grotendeels als helend instrument.
 

Hoe werken klankschalen?
Een klankschaal geeft een harmonieus geluid wanneer je er tegen aan slaat met een speciale klopper. De schaal gaat dan ook trillen en soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het blote oog kunt zien. Je voelt de trilling dan als het ware door je heen gaan. Deze trilling is krachtig en verplaatst zich snel door je lichaam. En omdat ons lichaam voor meer dan 80% uit vocht bestaat, kun je je misschien voorstellen dat de trillingen van de klankschaal al dat water in beweging zetten. Het gevolg is een innerlijke massage.
Een gezond lichaam heeft een eigen trilling en beweging. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gestrest bent of lichamelijke klachten hebt is deze lichaamseigen trilling verstoord. De klankschaalmassage kan helpen om je lichaam weer in zijn eigen trilling en beweging te zetten.
Het duurt soms wel 24 tot 48 uur voordat de trilling is uitgewerkt en het lichaam zijn eigen trillingsfrequentie weer heeft aangenomen. De klankschaal werkt zo ook in op de spierlagen van het lichaam, dus ook op de gevoelens van stress of spanning. Door de trilling vermindert de spanning in de spieren. 

 

De klankschaal is geen tovermiddel; het is een hulpmiddel. Veel mensen ervaren rust en ontspanning na een klankschaalmassage. Vooral als je gewend bent om veel te denken hoor ik wel terug dat mensen het gevoel hebben dat ze eindelijk meer leegte en ruimte voelen in hun hoofd. Soms voelen mensen zich ook ontzettend moe. Alsof de moeheid dan niet meer te negeren is.

Bijkomend kan zijn dat door de trillingen van de klankschaal allerlei klachten verminderen, bijvoorbeeld een verstopte neus, een stijve rug of menstruatiepijnen.

Wat is de helende werking van de klankschalen?
*
zowel een geestelijk als lichamelijk ontspannen gevoel
* een betere doorbloeding van het lichaam
* gewrichten worden soepeler en botweefsel verstevigd
* afvalstoffen worden afgevoerd
* verbetering van nachtrust, slaapproblemen.
* concentratie verbetert
* ademhaling harmoniseert
* innerlijke onrust en gespannen zijn worden omgezet in rust en ontspanning.
* meer vitaliteit en energie

Voor wie bedoeld?
Klankschaal behandelingen zijn geschikt voor mensen die veel in hun hoofd zitten, gespannen zijn,

het druk hebben met werk en/of gezin, letterlijk en figuurlijk vast zitten of moeite hebben zich te concentreren. Een klankschaal behandeling is een geweldige ondersteuning om je energie op pijl te houden. Kinderen reageren zeer open op klankschalen er vindt vrijwel direct rust en concentratie plaats. Ook in de zorgsector voor gehandicapten, jeugd – of ouderenzorg is het zeer werkzaam.

Een grote verlichting geeft het als de klankschalen ingezet worden bij artrose en reuma.

 

De behandeling
De behandeling vindt plaats op een massagetafel. Je houdt je kleding aan en kunt gaan liggen op een voor jou prettige manier. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat aanvoelt als een beschermende pakking. De behandeling vindt zowel plaats aan de rug- als voorzijde.

Bij iedereen klinken de schalen anders, de schalen geven aan waar ze nodig zijn en worden op en naast het lichaam geplaatst, op de energiepunten ofwel Chakra’s.

 

Na de behandeling

drink je water om de gifstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling af te voeren en is er gelegenheid voor uitwisseling. Eigenlijk moet je niet te veel vertellen over klankschalen, dit moet je gewoon zelf ervaren. Wilt u ook ervaren wat de klankschalen u kunnen brengen?
Ik kan de klankschalen combineren met de ontspanningsmassage en reken hier niets extra's voor.

Geeft u voor aanvang van de massage even aan dat u de massage wilt combineren met de klankschalen.

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap