Home    Soorten massages

HOTSTONE MASSAGE

 

Wat is Hotstone massage?
Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een massage met 'hete stenen'. Hete stenen moet dan eigenlijk gelezen worden als warme stenen. Hotstone massage is een vorm van thermotherapie. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt, zal om en nabij de 40-45 graden liggen. Na de legging van de hot stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie.

Wat is het effect van Hotstone massage?
Hotstone massage is vooral een ontspanningsmassage en activeert het lymfesysteem. Ook de vastzittende pijnlijke spieren worden soepeler, waardoor de pijn verlicht wordt.
Ook werkt deze massage ontgiftend en zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden. Men adviseert daarom ook na de massage veel water te drinken om dit proces te stimuleren.
Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten bij vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustiger staat en bevrijdt de geest van angst. Al met al wordt de hitte van de stenen in Hotstone massage gebruikt om het lichaam te verjongen en om zichzelf te laten genezen. Het stopt de effecten van stress in het lichaam en stress is vaak een katalysator in de ontwikkeling van bepaalde ziekten. Een Hotstone massage heeft een zalig ontspannend effect. De mix van warmte en aroma’s vergroot het gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage.

Voor wie is Hotstone massage geschikt?
*
stress (niet bij burn-out)
* vermoeidheid
* spanningen
* spierproblemen
* blokkades
* reuma en artrose (niet ontstoken)
* slechte doorbloeding
* fibromyalgie
* spijsverteringsproblemen
 

Voor wie is Hotstone massage niet geschikt?
*
besmettelijke huidziekten
* psoriasis
* een verwonde huid
* koorts
* risico op trombose
* bij uitputting en extreme vermoeidheid

Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts.

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap