Home    Soorten massages

INDIASE HOOFDMASSAGE

 

 

Indiase hoofdmassage is een veilige, effectieve manier om stress te bestrijden en spanningen in schouders, nek en hoofd te verlichten. Dit zijn de gebieden waar spanning zich ophoopt als je het druk hebt, stress ondervindt of kwaad bent.

Bij een Indiase hoofdmassage worden het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders en de bovenarmen gemasseerd. Deze massage heeft als doel om blokkades en spanningen weg te nemen.

 

Oorsprong

Indiase hoofdmassage is van oudsher een ayurvedische massage van het hoofd. In de familietradities werd het gebruikt om een bruid voor te bereiden op haar huwelijk. Het doel was om het haar sterk, mooi en vol te maken. Leuk weetje: men zegt dat het voor ons bekende woord shampoo afgeleid is van het Hindi woord "champi". Letterlijk betekent "een champi krijgen" een hoofdmassage ondervinden/meemaken. Indiase hoofdmassage wordt ook wel champissage genoemd.

 

De massage

Bij deze massage worden enkel het hoofd, de nek, de schouders en de bovenarmen gemasseerd.

Dit gebeurt in een speciale massagestoel of liggend. Deze lichaamsdelen worden met een bepaalde techniek gemasseerd. Er wordt hierbij druk uitgeoefend op de rug, nek, schouders, armen, het hoofd en het gezicht. De reden dat deze delen worden gemasseerd is, omdat het zeer belangrijke energiecentra in ons lichaam zijn. Als je kwaad of gespannen bent, dan hopen de spanningen zich op. Dit kan zich later uitten in klachten als een stijve nek, stijve schouders, vermoeide ogen of haaruitval.

Tijdens de Indiase hoofdmassage wordt gebruik gemaakt van stevige en zachte massagetechnieken zoals: wrijven, kneden, kloppen, schudden en circulaire bewegingen.

 

Verder worden tijdens de massage ook geestelijk punten aangepakt. De effecten van de massage zijn dus niet alleen lichamelijk. Na de massage merk je al snel dat je geest wat meer gekalmeerd is en je je minder gespannen of minder stress voelt.

 

Na de massage

Na de behandeling merk je vrijwel direct het effect. Zo kan je de eerste uren last hebben van koude of warme rillingen, geeuwen of slaperigheid. Ook kunnen er vastzittende emoties loskomen of voel je je weer energieker. Na een aantal uren zal je het positieve effect merken. Je kunt weer helderder denken en voelt je vitaler. Ook voel je je wat meer ontspannen. Verder kan je het gevoel hebben dat je uit een lange nachtrust te zijn ontwaakt.

 

Wanneer Indiase hoofdmassage?

De Indiase hoofdmassage helpt vooral bij spanningsklachten die zich lichamelijk uiten, en heeft een gunstige werking op:

* Haarproblemen

* Betere bloedsomloop

* Afvoer van afvalstoffen

* Diepere ademhaling

* Vermindering van spanning, stress en vermoeidheid

* Verzachten van spanning in schouders en nek

* Hoofdpijn en migraine

* Stofwisseling

* De nachtrust

 

De duur van de massage is 30 minuten.

Indien u hair-extensions heeft, dan is deze massage minder geschikt.

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap