Home    Soorten massages

HOLISTIC PULSING

 

 

Waar komt holistic pulsing vandaan?
Oorspronkelijk komt de holistic pulsing-methode uit het circus! Een zekere dokter Trager, Amerikaan, werkte veel met trapezeartiesten, voor wie een goede spierwerking wezenlijk was voor hun werk. Trager ontdekte dat je de spieren weer terug in evenwicht kon krijgen door er een beetje aan te schudden. De techniek waaide over naar Engeland, Cutis Turchin nam haar over en noemde haar “pulsing”. Tovi Browning, een Israëlische osteopate volgde een training in pulsing, raakte onder de indruk en bouwde het uit tot wat nu “holistic pulsing” heet.
Het is een redelijk onbekende vorm van massage. Het is een massage die “op de kleren” gegeven kan worden. Je hoeft je dus niet uit te kleden.
Bij deze vorm van massage ga ik je gehele lichaam rustig in beweging brengen, een soort schudden.
De bedoeling is een stabiele cadans te creëren waarmee iedere cel in je lichaam bereikt wordt. Omdat het menselijk lichaam voor een groot deel uit water bestaat, heeft deze massage vorm veel effect op met name de diverse organen in het lichaam.
Als je een steen in het water gooit, dan zie je vanuit het middelpunt golfjes ontstaan die steeds verder uitdeinen.

Pulsing, wat ook wel dynamische massage genoemd wordt, is gebaseerd op het golven.
Als er op een plek op het lichaam een (im)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lichaam. Hierdoor werkt pulsing van top tot teen en in dieperliggende spieren, de gewrichten en organen.

Waar kun je holistic pulsing voor gebruiken?
Uiteraard allereerst voor heerlijke ontspanning. Zeker voor mensen die veel in hun hoofd zitten.
Holistic pulsing stimuleert het hele lichaam. Vervolgens ook bij lichamelijke en psychische klachten en spanningen: door de diep ontspannende werking van holistic pulsing kun je vanuit een nieuw evenwichtig gevoel in je lichaam ook weer anders tegen de dingen van het leven aankijken en gemakkelijker de zwaarte ervan loslaten.
Bijvoorbeeld: als je pijn in je nek hebt, omdat je overbelast bent, ben je zelf zo bezig met deze pijn:
je bént als het ware nek. Door de holistic pulsingbehandeling voel je je hele lijf weer: je gaat letterlijk anders lopen erna, zodat je nek weer alle ruimte krijgt en je aandacht over het hele lichaam wordt verdeeld.
Hiermee is er fysiek een balans ontstaan, die uiteraard ook psychisch en emotioneel doorwerkt.
De duur van de massage kan variëren van een half tot een heel uur

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap