Home    Soorten massages

GUA SHA MASSAGE

Gua Sha is een Oost-Aziatische helende techniek. Gua betekent schrapen of wrijven. Sha betekend ‘roodachtig, verkleuring, slib of ophoping. Sha is de term die wordt gebruikt om bloed stagnatie te beschrijven in het onderhuidse weefsel. In Vietnam heet deze techniek Cao Yio, in Indonesië: Kerik, in Laos: Khoud Lam.

Gua Sha betekent letterlijk ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. Dit klinkt heel vreemd, maar het omschrijft precies waar de massage voor staat en wat je kunt verwachten van de massage.

Deze massage wordt niet door iedereen als prettig ervaren en behoort dan ook niet tot de ontspanningsmassages, maar tot de massages die bedoeld zijn om bepaalde klachten weg te nemen.

Gua Sha lijkt door deze informatie misschien pijnlijk, maar dat is het absoluut niet. Er wordt gebruik gemaakt van een guasha olie, deze olie verwarmd en ontgift en beschermt de huid tijdens de massage.

De massage
Bij de Gua Sha massage wordt gebruik gemaakt van een jade steen. Deze steen wordt in de Chinese leer gezien als geneeskrachtig. Met deze jade steen wordt de negatieve energie uit het lichaam geschraapt. Op de plaatsen op het lichaam waar zich blokkades of afvalstoffen bevinden, zullen zich vlekken gaan vormen. Deze vlekken kleuren van licht rood tot soms zelfs zwart. Deze vlekken worden ook wel Sha genoemd. Veel mensen denken dat het geen goed teken is wanneer de vlekken zeer donker zijn. Echter, we kunnen ervan uit gaan dat hoe donkerder de vlek is, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten. Wanneer het om blokkades gaat, dan kleuren de vlekken donkerder naar mate de blokkades ouder zijn. De vlekken zijn te vergelijken met bloeduitstortingen en zijn in de meeste gevallen binnen een week na de massage weer verdwenen. In de meeste gevallen duurt een Gua Sha massage gemiddeld een uur. Echter, er zijn mensen die de massage als onprettig of zelfs pijnlijk ervaren, waardoor de tijd kan worden teruggebracht naar een half uur. De huid kan tot dagen na de massagebehandeling gevoelig aanvoelen. Dit verschilt per persoon. Het is dan ook belangrijk dat er zeker twee weken tussen de massages zit, zodat de huid en het lichaam de tijd hebben om zich te herstellen. Aan de vlekken kun je zien dat de massages helpen. Bij iedere opvolgende Gua Sha massage zullen de vlekken minder donker kleuren en zullen zij sneller na de massage zijn verdwenen. Dit is een teken dat er meer negatieve energie verdwenen is en er meer positieve energie ontstaan is.

Wanneer
De guasha massage kan bij diverse klachten die worden veroorzaakt door afvalstoffen worden toegepast. Het gaat om het behandelen van zowel klachten als ziekten.
Hierbij valt te denken aan onder meer:
* hoofdpijn en migraine * nek- en schouderklachten * een tennisarm * rugpijn * reumatische pijn
* gewrichtspijnen * krampen * slapeloosheid * allergie * spijsverteringsklachten

Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer.
Het lichaam geeft ook reacties als gevolg van de massage. Zo kun je na de massage wat vermoeid zijn, maar na een langere tijd krijg je meer energie. Je kunt wat tintelingen voelen en last hebben van blauwe plekken. Je voelt dat er een last van je schouders valt.
Het is belangrijk na de massage veel water te drinken, om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap