Home    Soorten massages

BALINESE MASSAGE

 

Oorsprong van de Balinese massage
De Balinese massage vindt zijn oorsprong in Bali, Indonesië. Naast de prachtige stranden, het heerlijke eten en de oude tempels zijn de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) kenmerkend voor dit Indonesische eiland. Tevens staat het eiland Bali bekend om zijn eeuwenoude spa cultuur. Spa is een afkorting van Sanitas Per Aquas, hetgeen gezondheid door het water betekent.

Al jaren lang wordt er dag in dag uit intensief gewerkt op deze uitgestrekte rijstvelden. Vermoeide en pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van het harde werken. De Balinees heeft mede hierdoor in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massage technieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en wordt tot op de dag van vandaag toegepast.

Wat is een Balinese massage?
Door invloeden van Zweedse massage, acupressuur en aromatherapie is de Balinese massage in der loop der tijd verfijnd en bestaat hedendaags uit een combinatie van deze technieken. De traditionele Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld, echter is er ook een Spa variant welke iets milder is en gericht is op ontspanning. Ik heb de massage geleerd, die in Spa’s en Wellness resorts worden toegepast.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang hersteld. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen wordt tijdens het masseren gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verdwijnt.

Wanneer Balinese massage?
De Balinese massage is gericht op diverse klachten. Zo kan het helpen tegen stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Daarnaast verbetert het de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Ook levert de Balinese massage een bijdrage aan de lichaamsbewustwording en verlichting van de spierspanning. Verder kan een Balinese massage helpen om klachten te verminderen of weg te nemen als rugpijn, rsi, whiplash, nekklachten, stress, reuma, spijsverteringsklachten, hoofdpijn en een burn-out.

Het is een weldadige ervaring die u niet mag missen !

 

Tel: 06-29732476  massagemaatwerk@gmail.com

 

Disclaimer  Sitemap