Telefoon Nummer

+ 06 297 324 76

Emailadres

massagemaatwerk@gmail.com

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. De anti-hoofdpijnmassage zorgt voor directe ontspanning en verlichting bij hoofdpijn.

Deze anti hoofdpijn massage is speciaal voor mensen die last hebben van hoofdpijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Massage is een geweldig middel om stress en spanning tegen te gaan en dat zijn twee belangrijke oorzaken van hoofdpijn.

Verschillende vormen van hoofdpijn 

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijn en chronische hoofdpijn. Oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en niet altijd traceerbaar. Wel is duidelijk dat spanningen in de spieren een grote rol spelen in het ontstaan van hoofdpijn. Deze specifieke massage is gericht op het verminderen van de hevigheid en frequentie van de hoofdpijn.

Na een eerste behandeling ervaart u al verlichting van uw klachten en na vier tot vijf behandelingen treedt doorgaans een duidelijke verbetering op in de frequentie en hevigheid. Het aantal benodigde behandelingen is uiteraard afhankelijk van de mate en intensiteit van uw klachten.

Wat houdt een anti-hoofdpijnmassage in?

Een anti-hoofdpijnmassage heeft een positief effect op het voorkomen, verminderen of zelfs wegnemen van hoofdpijn. 

Het is een massage waarbij met een speciale techniek de spieren van je schouders, nek en aangezicht worden behandeld. Deze gaan zich weer ontspannen, waardoor je er weer tegenaan kunt zonder rond te lopen met hoofdpijn.

Hoofdpijn door een verkeerde houding kan je voorkomen door bewust te worden van je houding en deze met oefeningen te verbeteren. 

Spierknopen of triggerpoints ergens anders in je lichaam kunnen ook hoofdpijn veroorzaken. Dit komt omdat in je spieren zenuwen zitten die pijnprikkels geleiden naar je hersenen en weer een signaal kunnen afgeven naar je hoofd. Vaak zijn spierknopen of triggerpoints langzaam ingeslopen en kunnen met een aantal massage behandelingen ook weer verdwijnen. Waardoor regelmatig terugkerende hoofdpijn die je dag kan bepalen verdwijnt.

Voor wie is een anti-hoofdpijnmassage geschikt?

Anti-hoofdpijnmassage werkt verlichtend voor mensen met o.a. migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en chronische hoofdpijn.

Wanneer is het beter geen anti-hoofdpijnmassage te nemen?

 • Tijdens een migraine aanval.
 • De massage wordt bij migraine wel preventief toegepast.
 • Recent trauma zoals bijvoorbeeld een klap of stoot tegen het hoofd.
 • Een recent nektrauma, zoals een whiplash als gevolg van een auto ongeluk.

Raadpleeg bij aanhoudende hoofdpijn altijd eerst een arts!

Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn:

 • Te weinig vocht binnengekregen
 • Stress
 • Een slechte houding
 • Slaaptekort
 • Te weinig lichamelijke beweging
 • Overmatig alcoholgebruik
 • Trauma aan het hoofd
 • Maar ook bepaalde aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge of lage bloeddruk, menstruatie problemen en bloedarmoede. 
 • Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen. 

Terug naar soorten massages?