Telefoon Nummer

+ 06 297 324 76

Emailadres

massagemaatwerk@gmail.com

Therapeutische massages

Naast massages gericht op ontspanning, worden er in mijn praktijk ook massages gegeven die een therapeutische karakter hebben en deel uitmaken van een groter geheel. Deze massages zijn dan veelal gevoelig en hebben als doel specifieke klachten te verlichten of op te lossen.

 Daarnaast zijn sommige van deze massages bestemd speciaal voor een specifieke doelgroep. Zo is de Fibromassage speciaal bestemd voor mensen die fibromyalgie hebben.

Kenmerkend aan de therapeutische massages zijn dat ze langere tijd nodig hebben om effect te bereiken. De klachten waarvoor de massage bestemd is zullen niet altijd direct opgelost kunnen worden.

Bij therapeutische massages is het mogelijk om voor bijna elke klacht een specifiek behandelplan samen te stellen. 

Deze vormen van intensieve therapeutische massage, die tevens zijn gekoppeld aan het energiestelsel via de meridianen en chakra´s, zijn gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel, een eenheid vormen.

 Wanneer de harmonie is verstoord, men uit balans is en er klachten zijn ontstaan, zal door deze therapeutische vormen van massage de blokkades opgeheven worden en zal het lichaam in staat zijn zichzelf verder te genezen.

Alle vormen van massage die in de praktijk worden gegeven hebben uiteindelijk één en hetzelfde doel. Lichaam en geest, in deze veeleisende maatschappij, de tijd en aandacht geven die zij verdienen. waardoor de ontstane lichamelijke of stress gerelateerde klachten, verholpen kunnen worden.

Doel van een Therapeutische Massage 

Een therapeutische massage heeft als doel te ondersteunen bij het normaliseren van lichaamsfuncties, stress en spanning te verminderen en werking van zenuwen en bloedtoevoer in het lichaam te verbeteren.

Wanneer een therapeutische massage 

Aangezien een therapeutische massage meestal gericht is op meerdere lichaamsniveaus kan het helpen bij heel veel klachten en ziektes.

Hierbij kun je denken aan:

rug- en nekpijn

schouderklachten

hoofdpijn, migraine

stress, spanningsklachten

vermoeidheidsklachten

chronische klachten (bijv. reuma, fibromyalgie, sarcoïdose)

etc.

Eerste therapeutische massage

Kom je voor de eerste keer voor een therapeutische massage? Dan zul je voorafgaand de afspraak (net als bij andere massages) een intakeformulier ontvangen om zo een beeld te krijgen van jouw klachten en eventuele contra-indicaties (welke een risico kunnen vormen op een bepaald type massage of bepaald type etherische olie). Daarnaast is de ervaring dat een eerste massage altijd meer tijd kost dan een vervolgbehandeling omdat er ook meer gerapporteerd zal moeten worden in je persoonlijk dossier. Om deze reden is een therapeutische massage enkel alleen verkrijgbaar in de variant van 1 uur. 

De therapeutische massages die ik aanbied zijn:

Anti Hoofdpijn massage

Balinese massage

Bone setting

Cupping therapie

Dorn methode

Guasha massage

Honingmassage

Indiase hoofdmassage

Klachtgerichte massage

Massage bij reumatische klachten

Moxa therapie

Ontspanningsmassage

Rugpijn massage

Shiatsu

Sportmassage

Stoelmassage

Thaise tafelmassage

Triggerpoints massage

Voetreflexologie

Terug naar soorten massages?