Telefoon Nummer

+ 06 297 324 76

Emailadres

massagemaatwerk@gmail.com

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is hét perfecte moment voor jezelf dat je af en toe echt even nodig hebt!

Het leven is vol. Hectisch. En draait veelal om andere voor u belangrijke mensen in uw omgeving. En juist daarom is het heerlijk – en nuttig – om regelmatig een moment van rust in te bouwen in uw drukke schema.

Dus even helemaal niks…. 

Klassieke ontspanningsmassage heeft effect op uw lichaam en geest. U komt even los van de dagelijkse drukte  of stress. Ontspanningsmassage bestaat uit een aangename massage met een aantal specifieke grepen enhandelingen. Ik kan daarmee ook inspelen op eventuele  wensen en klachten die u heeft. Verschillende technieken zult u ervaren als een voortdurend wisselend verschil in bewegingen, tempo en druk. 

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat op fysiek gebied ook merkt: je krijgt last van slapeloosheid, spierpijn, hoofdpijn of allerlei andere vervelende kwaaltjes. Gelukkig kun je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en worden je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht.

Heb je geen klachten? Dan is het nemen van een ontspanningsmassage natuurlijk ook heel fijn. Bovendien werkt een massage ook preventief bij klachten.

Wat zijn de voordelen van een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent. Met een ontspanningsmassage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans maakt.

Wat kun je verwachten van een ontspanningsmassage?

Bij het korte intakegesprek bespreken we samen hoe de invulling van je behandeling eruit gaat zien. De  massagetafels hebben een uitsparing voor je gezicht, zodat je comfortabel kan liggen en je je compleet kunt concentreren op je ontspanning. Afhankelijk van je gekozen massage worden er heerlijke etherische oliën gebruikt met voedende en activerende werkstoffen voor de huid. Een ontspanningsmassage kun je vaak al boeken vanaf 60 of 90 minuten voor als je echt toe bent aan een verwenmoment! Geniet van rustgevende achtergrondmuziek en geef tijdens de massage vooral aan of de druk van de massage wat zachter of juist wat harder mag zijn. Je kunt uiteraard specifiek kiezen welke zone van het lichaam de volledige aandacht krijgt.

Wat doet een ontspanningsmassage bij u?

Na deze massage is  uw ademhaling dieper, zijn uw spieren en pezen soepeler en is uw lichaam beter doorbloed. De afvoer vanafvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in uw hoofd. Door de aanmaak van oxytocine in de hersenen, voelt u  zich écht beter.Voor het behoud van een goede, gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, kan een regelmatige massage preventief werken.

Een greep van verschillende ontspanningsmassages waarvoor ik ben opgeleid:

 • Bamboestok massage, met heerlijke warme bamboestokken wordt uw lichaam afgewisseld met handen gemasseerd.
 • Holistic Pulsing, door het lichaam zachtjes te schudden, komt dit helemaal weer in balans.
 • Hot stone massage: je lichaam wordt hierbij gemasseerd met gepolijste en verwarmde basaltstenen. Door de warmte van de stenen, worden je spieren extra gestimuleerd.
 • Indiase hoofdmassage, om snel stress te laten verdwijnen, je snel weer lekker te voelen.
 • Klankschalen, met klankschalen door trilling een heerlijke diepe ontspanning bereiken.
 • Lomi Lomi massage, een massage uit Hawaii, met de onderarmen, heerlijk geestelijk en lichamelijk ontspannen.
 • Magneet massage, massage met magneten voor een betere doorbloeding en verhoging van uw energie.
 • Deep tissue massage of sportmassage: houd jij wel van een stevige massage? Dan is dit de massage die je zoekt. De diepere lagen van de spieren worden gekneed en na afloop voel je direct verschil in je lichaam.
 • Stoelmassage: heb je weinig tijd? In 25 minuten behandelt de masseur je rug, schouders, armen en nek door druk uit te oefenen op de drukpunten in je lichaam. Je zit hierbij op een comfortabele en ergonomische massagestoel en je kunt je kleding aanhouden.
 • Voetreflexologie, door drukpunten te masseren, worden reflexpunten in uw voeten, die corresponderen met organen, gewrichten en klieren in uw lichaam gestimuleerd.
 • Warme schelpenmassage, een ontspanningsmassage met warm watergevulde schelpen.

Terug naar soorten massages?